阶段仿真检测(五)
A卷 学业水平达标
【说明】 本试卷满分120分,考试时间100分钟
Ⅰ.阅读理解(共15小题;每小题2分,满分30分)
A
Most people will be aware that a healthy, happy,loving family is a joy to be part of, and that it is a necessary foundation for building a strong and harmonious society. But for most, awareness will not become reality. People will be subjected to increasingly more various and complex influences. Advertisers will create new desires and turn them into necessities. This will leave people feeling confused about their values and priorities (优先). “me generation” so they fail to appreciate that there is a time in life when they must get hooked on sacrifice and teamwork. At a time when adults need to become focused on the needs of their family, they will be subjected to other influences. Some will use bad timing as they proudly sacrifice for a more powerful car or a luxury house. Some will be hooked on taking risks, and others will recite phrases like“I must become the best I can be” or “I don’t want to be tied down”. The needs of their family will be lost in complex set of priorities.
Many people have not actually experienced a solid positive family life, so they will tend to deny its worth (and unfortunately, some will even believe it doesn’t exist). Manypeople have always experienced family life as a struggle, so they won’t find time and energy for a workshop, and probably won’t even recognize the need.
But it is extremely important for our future that we maintain a healthy idea. We need to value and appreciate the importance of what can be achieved by loving and committed parents. People need a strong foundation, so it is vital for our society that we encourage parents to work at creating love,joy, and happiness in a decent, stable, and productive atmosphere.
语篇解读:本文是关于未来社会生活的说明文。全文通过分析未来社会的变化以及未来一代人关于家庭生活观念的变化,号召大家树立正确的家庭观,努力建立充满着爱、欢乐与幸福的家庭,为和谐社会的建设做出贡献。
1.What will happen to the family life in the future?
A.It will disappear in the society.
B.It will be strengthened by many advertisers.
C.It will lose its values and priorities.
D.It will be influenced by the developing society.
详细分析:选D 推理判断题。文章倒数第二段讲述了家庭观念淡薄和深受家庭重压 1
人士的思想,由此可以推断,未来的家庭观念深受社会发展的影响。
2.What does the underlined phrase “hooked on” mean in the second paragraph?
A.Attracted by.
C.Bored with. B.Familiar with. D.Frightened by.
详细分析:选A 词义猜测题。根据文章提供的语境,尤其是事情的结果的描述“...so they fail to appreciate that there is a time in life when they must get hooked on sacrifice and teamwork.”可以推断,该短语的意义是“深受影响,沉溺于”的意思。
3.The following may be the future generations’ ideas EXCEPT________ .
A.feeling proud of more powerful cars or a luxury house
B.being fond of taking risks
C.being proud of self-development and strengt-hening
D.being crazy about a healthier family life
详细分析:选D 细节理解题。文章的第二段详述了未来一代人的观点,第一种:“Some will use bad timing as they proudly sacrifice for a more powerful car or a luxury house.”;第二种:“Some will be hooked on taking risks”;第三种:“...others will recite phrases like’I must become the best I can be’or’I don’t want to be tied down’.”这些实际上就是只注重自我发展,而通过“The needs of their family will be lost in a complex set of priorities.”说明选项D不正确。
4.The passage is written to________ .
A.warn people of the hard life in the future
B.call on people to build healthy families
C.guide people to get rid of the old society
D.help people to realize their future dreams
详细分析:选B 写作意图题。文章主要分析了未来社会的境况,尤其是在家庭观念上的变化,作者强调了健康、幸福家庭的重要性。实际上是为了倡导建设未来健康、稳定、幸福的家庭生活。故选B。
B
Maybe ten-year-old Elizabeth put it best when she said to her father, “But, Dad, you can’t be healthy if you’re dead.”
Dad, in a hurry to get home before dark so he could go for a run, had forgotten to wear his safety belt — a mistake 75% of US population make every day. The big question is why.
There have been many myths about safety belt ever since their first appearance in cars some forty years ago. The following are three of the most common.
Myth the Number One: It’s best to be “thrown clear”
of a
2
www.99jianzhu.com/包含内容:建筑图纸、PDF/word/ppt 流程,表格,案例,最新,免费下载,施工方案、工程书籍、建筑论文、合同表格、标准规范、CAD图纸等内容。